A Felperes beadványa (2016.11.15.)

A Felperes az alábbi beadványát két okból írta: az egyik, hogy az általa kért havi húszezer forintos gyerektartást a Bíróság helyben hagyja, valamint, hogy a gyermekünk átadása és átvétele az ő mindenkori lakóhelyén történjék. 

Úgy vélem, hogy a magyarázata nem elfogadható, hiszen az csupán a saját szempontjait veszi figyelembe, s az enyémet - mint apáét - valamint a gyerekét már abszolút nem. Megjegyzem, hogy az a mondata, miszerint "a havi 20.000 forintos gyermektartás a mai világban nem luxus kérés" meglehetősen egyoldalúan hangzik, ugyanis az sem "luxus kérés", hogy egy apa normális körülmények között, normális időt tölthessen el a gyermekével, amit ő valahogy egyáltalán nem firtatott a Tisztelt Bíróság előtt (tehát elfogadhatónak tartja azt az állapotot, hogy a kislányomat egy héten csupán két órányi időtartamra láthatom a Családsegítő berkein belül.

Ez az egész felfogás gusztustalan, s csak abban reménykedem, hogy a Bíróság végül a Törvénykönyv szerint jár majd el, s enged élnem az elvitel jogával. A Felperes eme beadványára még aznap megírtam a válaszomat, hogy felhívhassam a Tisztelt Bíróság figyelmét a Felperes újabb félreértéseire. 


Megjegyzések