Alperes beadványa (2017. május 08.)

Az alábbi beadványt a Bíróság kérésére küldtem az otthonom állapotát bemutatandó. Erre azért volt szükség, hogy a környezettanulmány elrendelése helyett magam adjak információkat a Bíróságnak a lakhatási körülményeimről.Tisztelt Bíróság! 

Az alábbiakban szeretnék tájékoztatást adni a lakhatási körülményeimről:

NAPPALI

A pilisvörösvári házam építése lezárult, s csupán csak kisebb javítgatások vannak hátra. Ilyen javítás például a nappali és az étkező világításának a bekötése a konnektorokkal és a villanykapcsolókkal együtt. A vezetékek ugyan kilógnak a falból, de azokban elektromos áram még nincs, mert nem kötöttem rá az elektromos rendszerre (erre a befejező munkálatok során kerül majd sor). A nappali két kisebb részét még glettelni és festeni kell, amely e beadványom feladásának hetében valószínűleg el is készül. 

ÉTKEZŐ

Ideiglenesen ebben a lakrészben tárolom a szerszámaimat és néhány bútordarabot, amelyek nagy része kartondobozokba és műanyag ládákba van csomagolva. Ezeket a kerti tárolóm felépítéséig egyelőre e helyen tudom elhelyezni. Az étkezőasztal és a székek már használhatóak. 

KONYHA

A konyhabútorok a végleges helyükön vannak. Az egyik bútordarab lábait ugyan még meg kell vennem, valamint vennem kell még egy sütőt és egy főzőlapot is, de a konyha maga már ezek nélkül is használható. A mosogató működik és egy mobil indukciós főzőlapon főzni is lehet. Edényeim, tányérjaim és étkészletem van. 

A mosógép a konyha végében lett elhelyezve, amely teljes mértékben használható.

FÜRDŐSZOBA

A tisztálkodási lehetőségek adottak: a fürdőkád és a toalett használható, melegvíz van. A mosdó csapját május 6-án vásároltam meg, amely aznap bekötésre is került. 

SZOBÁK

A lakrészem elkészült, amely teljes mértékben bútorozott. A gyerekszoba is elkészült, amelynek bútorozása részben megoldott: itt egy kétszemélyes ágy, két könyvespolc, egy komód és egy szekrény található. A képeken látható ágy és a polcok idővel lecserélésre kerülnek egy korszerűbb darabra, valamint kell vennem a kislányom részére egy íróasztalt és egy új ágyat játéktároló rekeszekkel együtt. Ágyneműk vannak, egyedül huzatot kell vennem.

A fentieket a beadványomhoz csatolt fényképekkel is demonstrálom.

UDVAR

Az udvar rendbetétele az elkövetkezendő hetekben valósul meg: itt rengeteg faanyag található, amelyből a kerti tárolóm készül majd (ennek nagy része már felhasználásra került). Ezzel párhuzamosan készül el a díszkert is, amelyekhez növényeket kell vennem; ezt az év folyamán, az ősz végéig szeretném befejezni. Emellett van egy homokozó és egy gyerekhinta is, amit a kislányom már használni tud. A fa építésű terasz valószínűleg csak jövőre készül el az anyagi források hiánya miatt. A mellékelt fényképekből egy sorozatot tudtam kinyomtatni a Tisztelt Bíróság számára, de a házat a Felperes személyesen is megteheti, ha úgy akarja. A KÉPEK:

Megjegyzések