Útmutató személyigazolvány ellopásához

Vajon hogyan lehet észrevétlen módon személyigazolványt lopni? Hogyan lehet bármikor, bárhol és bármilyen körülmények között ellopni valakinek az iratait? Az alábbiakban ismertetem e technikát az eziránt érdeklődőknek: 

A szituáció

A bírósági tárgyalás végén az ügyvédem odalépett az exemhez, hogy félrehívja őt pár perc erejéig  a közös megegyezés lehetőségéről tárgyalni. Az ex rábólintott, ezután kettesben (a személyem és az ex barátnője nélkül) átmentek a folyosó túlvégébe egyezkedni. Hogy pontosan miről, azt nem tudom, de mindenképpen nélkülem. Nagyjából 20 méter távolságban folyt az eszmecsere. Tudni kell még, hogy az emelet két részből áll: egy nyugati és egy keleti szárnyból, amelyet középen lépcsőház választ ketté egy-egy dupla ajtószárnnyal. 

Alább egy rajz a közérthetőség kedvéért:

A bíróság épületének emeleti folyosói és a lépcsőház felületes vázrajza
a személyek helyzetének megjelölésével

A vád

Az ex állítása szerint, amíg ő az ügyvédemmel tárgyalt az épület túlvégében, én észrevétlenül odasomfordáltam mögé, majd kiloptam a farzsebéből a személyigazolványát és a lakcímkártyáját. Mindezt úgy, hogy sem ő, sem az ügyvédem, sem az ex mellettem álló barátnője, de még csak a folyosón jelenlévő idegen személyek sem vettek észre az egészből semmit!

A védelem

Hiába vázoltam fel neki a szitut, hogy fizikailag képtelenség odaosonni a háta mögé oly módon, hogy senki nem vesz észre az egészből semmit (és még ő maga sem!), az ész érvek ellenére az ex mindmáig meg van róla győződve, hogy az igazolványát nem elhagyta, hanem én loptam el tőle a bíróság épületében. 

A magyarázat

1: Légy láthatatlan

Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint olyan varázsszert innod, amelytől láthatatlanná válsz. Ha ez sikerül, akkor bármit megtehetsz. Ajánlott esetleg egy Predator-ruhát beszerezni, mert az talán könnyebben megy, mint maga a láthatatlanság.

2: Az idő megállítása

Ha valamely szerkezet képes megállítani az időt, akkor annak segítségével elegendő mindössze 2 percre megállítani mindent, hogy aztán odasurranva az áldozathoz, kizsebeld azt. Nem árt tudni, hogy feltehetőleg az időmegállítás alatt a levegő annyira bekocsonyásodik, hogy nehezen lehet benne haladni. 

3: Szupergyorsaság

Ha az előzőek közül egyik sem kivitelezhető, akkor be lehet még vetni a szupergyorsaságot, amely által olyan sebesen közelítjük meg, majd zsebeljük ki az áldozatot, hogy azt senki sem veszi észre. Az egész úgy néz ki gyakorlatilag, mintha belassulna az idő. Hozzánk képest mindenki más olyan lassan mozog, hogy azt tulajdonképpen észrevenni sem lehet. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy valószínűleg hatalmas fényhatással jár a művelet, mivel a fénysebesség tartományában kerül sor minderre.

4: Varázslat

Ha értesz a varázslatokhoz, akkor az áldozat értékeit egyszerűen csak átvarázsolod a saját zsebedbe.

Ennyi...

(Másik magyarázat lehet még az, hogy annyira kib@szott ügyes vagyok, hogy simán odaosontam az ex háta mögé, majd kijátszva mindenkit, egyszerűen fogtam és kivettem a zsebéből az igazolványokat. Ebben az esetben viszont senkinek nem árulom el hogyan tettem, mert egy csúcs-tolvaj az ilyet nem fecsegi ki. Nem igaz?)


Megjegyzések