Kulcs

Október 17-én kaptam egy email-t az Ex-től, amelyben megkérdezi, hogy nem hagyta e nálam anno az acélbetétes bakancsát. Másnap visszaírtam, hogy nem, de ha jól emlékszem, ő pár héttel ezelőtt abban volt a suliban. Természetesen erre nem válaszolt, szokásához híven.

Viszont a tárgyalás után, miután rákérdeztem, hogy mi van a bakancsával és megtalálta e azt, azt felelte, hogy nem, de rögtön utána visszakérdezett: - Máté, neked nincs a lakásunkhoz kulcsod?

- Hogy lenne szívem? Honnan?

Hazafelé aztán elkezdtem rajta filozofálni, vajon ezt miért kérdezte? Hogy jön a bakancshoz a lakáskulcs? Csak nem azt feltételezi ezzel, hogy én besurranok a lépcsőházukba és ellopom a bakancsát? 

Gyanúsítgatások vég nélkül. Ha ezeket ő találja ki, akkor szegénykémnek elment az esze. Ha az anyja súgja neki a marhaságokat, akkor pedig egy akarat gyenge, befolyásolható liba. Bármelyik is az igaz, ha ő maga nem magyarázza el, hogy miért tesz fel nekem ilyen kérdéseket és mi történik náluk az otthonukban, akkor jogomban áll feltételezni dolgokat és viszont gyanúsítani. Fejezze ki magát, ne pedig célozgasson. Különben totál idiótának fogom tartani...

Megjegyzések