Válasz

Amikor az ex meglátja a blogot:

Folytatod a blogodat újból,amit már megbeszéltük,h.megszüntetsz.A te inkorrekt hozzáállásod ellenére én nem akadályoztam a láthatást. Most én is legyek inkorrekt? Mégis mit képzelsz magadról?Te bármit megtehetsz velem ,de én mindig legyek hű a megállapodásunkhoz? Elegem van belőled és a gusztustalan, micskolódó soraidból, amivel hülyét csinálsz belőlem a világ előtt, magadat pedig szentté avatod.Ha minta apa és férj lettél volna, nem hagytalak volna el.

És mikor megkapja a választ:

Az a helyzet D., hogy hiába próbálok én neked megfelelni, amikor te csak fújod a szarságaidat egyfolytában. Szerinted én hazug vagyok, szerinted én nem szeretlek, szerinted ez, szerinted az. Én vagyok inkorrekt? Te csinálsz magadból bolondot és nem én. A vak is látja, hogy mi a valóság, de te csak picsogsz itt értelmetlenül. Mi a frászt akarsz még? Neked mit jelent a mintaapa?! Fingod sincs, hogy milyen egy mintaapa. Minden nő örülne, ha a pasija ennyit udvarolna neki, mint amit én udvaroltam neked az utóbbi 8 hónapban. Csupán a Holdat nem hoztam le neked az égről, bazdmeg. Mit vársz tőlem? Azt hiszed majd bepicsulok attól, hogy te kiabálsz velem és elzárod tőlem a gyereket? Mit képzelsz, tied a gyerek egyedül? 

Egyébként mi a bajod a blogommal? Mi az, ami zavarja a szemed? Melyik mondata nem világos? Értelmezni se tudod a látottakat, mert annyi eszed sincs. Elolvastad egyáltalán amit leírtam? Vagy neked már az igazság felfedése is mocskolódás?

Még hogy én vagyok az inkorrekt. Beszarok, komolyan. Szerinted te mi vagy? Az korrekt, hogy hetente két órára láthatom a lányomat? Az korrekt, hogy a kislányunkat megfosztottad az apjától, amikor pedig lett volna esély a békülésre? Ilyen egy anya? Stipi-stopi, a gyerek az enyém? Mi van a múlt heti elmaradt láthatás pótlásával? Azt nem kéne megadnod úgy, ahogy a TÖRVÉNY előírja? Böfögsz itt magad elé, teszed a sértett anyukát, hisztizel, közben meg épp te tiprod lábbal a gyereked és a gyerek apjának a jogait! 

Hány balul elsült vádaddal szembesítselek még? Hiába bizonyítottam neked bármit, arra sem volt pofád, hogy bocsánatot kérj! Te beszélsz itt igazságról meg tisztaságról, becsületről? Te akarod megmondani milyen egy mintaapa?

Mesélj, szerinted milyen egy mintaapa? Utána elmondod azt is, hogy milyen egy mintaanya? Olyan, mint te?

Pfffff.... Hagyjuk inkább.

Anyád mesélte, hogy meggyanúsított engem? Nem mesélte?

Rám fogta, hogy én állok a kémény-sztoritok mögött. Én! Szerinte felbújtattam valakit, hogy tömje el a kéményetek valamivel. Még azt is letagadta, hogy ő súgta meg nekem a rongyot. Ez mind korrekt, ugye? Gondolom neki hiszel, mert ki másnak hinnél? Szerinted is én mászkálok a tetőtökön? Szerinted is én tömöm el a kéményetek? Normálisak vagytok?

Az a helyzet D., hogy téged az anyád az orrodnál fogva vezet. Észre sem veszed. Pofátlanul letagadta neked a múltkori beszélgetésünket. Félős kis szar, aki nem mer az ember szemébe nézni. Ugyanezt játszotta el apáddal is! Egy épeszű érve sincs ellenem, mert azok az érvek nem léteznek.

Szerinted én azért vagyok, hogy ártsak neked meg a gyereknek? Áááá, véletlenül sem a javatokat akarom! A cipőt is azért vettem volna neked, mert valami fondorlatos álnokság van a fejemben. Nem ám a szeretet, ugye? Te hülye, ismered egyáltalán azt a szót? Van fogalmad egyáltalán bármiről is, ami ezt a fogalmat öleli körül?

Egy sztori: emlékszel, mikor egyszer megleptelek Vörösváron? kb 5 évvel ezelőtt. Anyád azzal rágalmazott meg engem, hogy azért mentem fel hozzátok, mert csajoztam a városban és lekéstem volna az utolsó kompot. Így hát inkább nálatok kötöttem ki mert nem volt hol aludnom. Emlékszel rá? Meséltem neked.
Szerinted ez a korrektség?

D., anyád egy beteg ember. Otthon unatkozik és szövögeti a terveit. Magához láncolt téged, csak épp te nem veszed észre! A hálójában vagy.

De szarok rá, és rád is.

Gyávák vagytok mindketten: te azért, mert képtelen vagy velem megbeszélni a problémáinkat, ő meg azért, mert téged használ fel ellenem a céljai eléréséhez.

Sajnállak, de komolyan. És leginkább a kislányunkat, hogy ilyen helyen, ilyen emberek között kell felnőnie.

Csináld csak, menj anyád után, mint egy zombi. Kábé ennyit is nézek ki belőled. Anyja lánya...

Na kabbe...

Pár perccel később válaszolt:

Most jön a kemény oldal?Egyszer ezt, aztán azt használod.Csak a tényekkel szembesítettelek, ez szülte benned ezt az agressziót. Csináld csak, minden tetteddel azt bizonyítod, h.életem legjobb döntése volt, h.elhagytalak.Most zavar,h.nem tudsz manipulálni, igaz? Ez dühít fel hónapok óta. Azt hiszed okos vagy, mindenkinél okosabb.Pedig csak egy manipulátor,aki tudja kinek, mit, mikor kell mondania. 

Erre én:


Nem, abszolút nem vagyok dühös. Csak szabad. És ez nem keménység kérdése.Sosem manipuláltalak, ez az anyád műfaja. Még ezt a szót is ő adta a szádba. Sajnálom, hogy az igaz és őszinte szavakat te manipulálásnak véled, mert a lelki szegénységedre utal. Még azt se tudod megmondani, hogy mi célja lenne a manipulálásomnak. Te se tudod, mi? Csak jó ezt a szót kimondani, mert azzal tartalmat adsz a hadoválásodnak. Manipulállak, hogy elvegyelek feleségül? Minek? Minek, ha állítólag nem szeretlek? Koloncnak a nyakamba? Térj már észhez és ne csinálj magadból viccet, mert már én tartom égőnek, amit csinálsz.


Megjegyzések