Karácsonyi készülődés

Október huszonnyolcadika óta nem láttam a kislányomat. Az anyjával hiába járok egy suliba, ha ő semmiféle információt nem hajlandó átadni a gyermekünkről még szóban sem. Minden szinten elzárkózik előlem, pedig közeleg a Karácsony, és még mindig nem tudom, hogy együtt ünnepelhetek e vele vagy sem...

Miképp készüljek a Karácsonyra? Ha találkozhatok a lányommal, akkor beengednek majd a lakásba? Vagy a lányomat hozhatom el hozzám? Kétlem. De ha mégis, akkor vajon mennyire készüljek fel rá? Vegyek itthonra fenyőfát, díszeket és miegymást?

18-a van. Összesen hat nap van még hátra Karácsonyig, de még mindig nem kaptam hírt afelől, hogy milyen módon lehetek együtt Dórival. Az anyja egyáltalán nem tájékoztat engem, mintha nem is léteznék. És ezzel nem csak velem szemben gusztustalan, hanem a lányunkkal szemben is, hiszen szó szerint megfosztják őt az édesapjától.

Az ex legjobb barátnőjén keresztül üzentem nekik: "Ha neked is és apudéknak is jó, akkor Fóton, az ünnepek alatt együtt Karácsonyozhatnánk a kislányunkkal. Azért gondoltam erre, mert tudom, hogy nem szereted Horányt és nem szívesen jönnél ki hozzám a gyerekkel. Én 24, 25, valamint 27, 28-án vagyok szabad az ünnepek alatt. Ha apud beleegyeznek, akkor náluk a fent említett valamelyik napon odaadhatom Dórinak az ajándékaimat, és együtt tölthetnénk egy napot. Kérlek fontold meg, szerintem ez mindannyiunknak jó lehet.
Szeretettel: Máté"

Válasz nem jött...

Az ajándékaimat már régesrég megvettem és becsomagoltam, s most a szoba közepén várnak arra, hogy elvigyem őket az újdonsült gazdájuknak. Egy 15 hónapos kislányról van szó, aki azt se tudja még, hogy az édesapja készült neki minden jóval. De még azt se tudja, hogy egyáltalán van egy apukája, aki minden áldott nap, az ébrenlét összes órájában gondol rá. 

Kicsi Dórim sajnos nincs tisztában a körülményekkel. Hetedik hete nem látott. Sem az apjáról nem tud, sem pedig az ajándékairól.

Hogyan készüljek? Találkozunk az ünnepek alatt?

Ajándékok készenlétben

Kapcsolodó: Vele vagy nélküle?


Megjegyzések