Huszonhetedik

Igen, már a huszonhetedik hetünkön vagyunk túl. Fél éve a Családsegítőbe járunk, azaz fél éve korlátoznak engem az apai teendőim ellátásában. Huszonhét hete nincs a gyerekemnek apja, csupán annyiban, amit a Bíróság, a Családsegítő és az exem megengednek. Nem győzöm kihangsúlyozni, hogy ez nem nekem fog fájni, hanem a kislányomnak.

A kapcsolattartásunkban annyi változás történt, hogy az udvar helyett most az olvasóteremben tartózkodtunk a helyi törzsfőnök külön kérésére, bár az utolsó negyven percünket végül a ház körüli sétával töltöttük.

Elsőként ismét a finomságok kerültek terítékre. Dóri már tudja, hogy Apa mindig hoz neki valami harapnivalót, úgyhogy első dolga elkérni, majd nekiállni elmajszolni azt.

- Annyi minden van, hogy azt se tudom...

A kedvenc csokikocka!

És a csokipuding, amit most próbált ki először:


Apás módon sokkal gyorsabb és egyszerűbb

A pudinggal kikentük a padlót is, mert úgy sokkal szebb, majd feltöröltem, mert úgy viszont nem kapunk a fejünkre :)

Aztán találtunk egy olvasószemüveget az asztalon

A zenedoboznak ismét nagyon örültünk. Huszonhetedik hete halljuk a dallamait, és bevallom őszintén, magam is megszerettem. A lányomra és erre az időszakra emlékeztet. De közben rájöttem egy dologra a zenedobozzal kapcsolatban: ha zene közben megnyomok egy másik gombot, akkor az eredeti dallam átvált másik hangszerre, mondjuk zongora után hegedűvel folytatódik a zene. Annyira megtetszett nekem, hogy végül együtt nyomkodtuk a gyerekkel :)

A mindig visszatérő játék

A zenedoboz után ismét összefirkáltuk egymást, vagyis leginkább a gyerek saját magát. 


Kicsit horror, de hááát...

A mai nap is szépen telt. Dóri imád velem játszani, így igazi kis haverok lettünk. Az anyjának másnap írtam egy SMS-t, hogy lejöhetnének hozzám és megmutatnám nekik a házat, de "NEM"-et mondott, úgyhogy elkönyveltem ezt is... Inkább nem fejtem ki.

A házépítésem amúgy nagyon lassan halad. Sok kis biszbasz feladat van vele, amit nem győzök egyedül, de végül is hónap végére már lakhatóvá válik. A pénz jövőhéten elfogy, úgyhogy marad a spórolós, közalkalmazotti bér. Íme a ház:

A nagyja megvan, de még sok-sok apró részlet vár befejezésre


Csütörtökön lesz a kislányom második születésnapja. Annyira várom! Készültem pár dologgal...

Megjegyzések