Duna-parti pancsolás + rémálmok

Leugrottunk Dórival a Dunára fürdeni. Nem szeretnék hosszasan írni róla, csupán megemlítem, képek formájában.


A szemétből kiszedett műanyag hajóval nagyon szeret játszani. 
Ami másnak nem kellett, nálunk még jó szolgálatot tesz.


Kisebb-nagyobb kavicsokból szigetet építettünk, amit sajnos a harmadik turistahajó
hulláma elsodort. Mindegy, mert pár órát így is elvoltunk vele :)

A végén még zászló is került a szigetre.

Befőttes üvegben vittem az ebédhez való hagymát, szalonnát, kolbászt és lencsét, majd egy rögtönzött tűzrakó helyen megfőztem az ebédet. Dórinak nagyon bejött a dolog! Hangoztatta is, hogy mennyire "nomád" az egész, meg hogy ez a "vadkempingezés". A gallyakat ő hozta, a tüzet is ő gyújtotta meg, a főzőedény pedig Enikőtől van.


A kaja nagy részét Dóri ette meg


Nézi a turistahajókat.


Panoráma a pokrócról.Más:


Mint tudjuk, Dóri sokat kérdezősködik tőlem a farkasokról, hogy hogyan élnek, veszélyesek-e az emberre nézve, stb. Tudjuk, hogy a nyaralásunk alkalmával el is mentünk farkaslesre az erdőbe. Dóri akkor ott nagyon lelkesedett az ötletért, amit azóta is felemleget, ráadásul csalódott is, amiért nem láttunk egyetlen farkast sem.


A dunai fürdőzésünk napján Dóri kérlelni kezdett, hogy ma este hagy aludjon nálam, mire elmondtam, hogy ma nem lehet, viszont pénteken igen, amikor is este megyek majd érte. Dóri kissé szomorú lett, de elfogadta (a múlt héten elmaradt kapcsolattartást pótoljuk ezen a héten, méghozzá kétfelé bontva).

Amikor ma hazavittem a gyereket, búcsúzásképp biztattam őt, hogy ne aggódjon, mert alig van pár nap péntekig (amikor is nálam aludhat), mire Anya megkérdezte az ölében ásítozó gyereket, hogy akar-e nálam aludni pénteken? Dóri erre azt felelte, hogy nem.

Tehát nem.


Másnap elmentem vásárolni, ahol Anyától megkérdeztem, hogy a nálam felejtett pulcsit átvigyem-e hozzájuk délután, mire azt mondta, hogy elég lesz pénteken. Majd hozzátette, hogy nem biztos, hogy nálam fog aludni a gyerek, mert Dóri fél. Elmondta, hogy folyamatosan rémálmai vannak és "retteg", "fél" valamitől, majd kilátásba helyezte, hogy Gyámhatósághoz fog menni - gondolom amiatt, hogy eltiltsanak a lányomtól, merthogy káros vagyok rá.

Nos, az tény, hogy kicsit lazábban "nevelem" a gyereket, de az kizárt, hogy káros volnék rá. Legalább is szerintem. Beszélgettem Dórval már farkasokról, de azt ne feledjük el, hogy Anya volt az, aki úgy megrémítette vele a gyereket, hogy emiatt egy erdei kirándulást is le kellett mondanunk Dórival, aki egész egyszerűen félt bemenni az erdőbe. A vámpírokról sem én fecsegtem neki, hanem ő, valamint a dinoszauruszokról és sárkányokról is Anya adott neki elsőként előadást és nem én.

Pár kapcsolattartással ezelőtt bár megnéztük Dórival Michael Jacksontól a Thriller videóklippjét, de arra Dóri bökött rá, és utána még sokszor meg akarta nézni, mert tetszett neki, sőt, közben még jókat is röhögött.

Mondtam Anyának, hogy nem a gyerek dönti el, hogy jönni akar e hozzám láthatásra, szóval pénteken nálam alszik, különben pedig ha tovább erőlteti ezt a "rettegés-dolgot", akkor előfordulhat, hogy a gyereknek pszichológushoz kell járnia, ha a Gyámhatóság azt elrendeli. 

Tehát Anya félelmei ismét előbújtak, és ahogy elnézem, ő mindezt jó lehetőségnek tartja arra, hogy valamilyen módon mégiscsak elvegye tőlem a gyermekem. Ugyanis kétség sem fér hozzá, hogy a Gyámügy kinek a javára döntene.

Amikor Dórival négyszemközt vagyok, akkor állandóan könyörög, hogy hagy aludjon nálam, míg amikor ott van mellettünk az anyja - mondjuk az átadás alatt -, akkor már azt hangoztatja, hogy nem szeretne nálam aludni. Úgy vélem, hogy mindez a gyermek "játszmája" a szüleivel, mert míg az anyjának meg akar felelni, addig nekem sem mondhatja azt, hogy nem akar jönni, és persze ez utóbbi nem igaz, hiszen ragyogóan érzi magát velem. Szerintem arról van szó, hogy Dóri nem akar ellentmondani az anyjának, míg nekem elmond mindent őszintén, így a "szeretne nálam aludni dolgot is", mert olyan jól érzi magát velem.

Nem tudom mi folyik a háttérben, de gyanítom, hogy Anya sakkjátszmájának következő lépéseivel állok szemben. Szerintem annyit tömi a gyerek lelkét a saját félelmeivel, hogy Dóri kénytelen azt mondani, amit otthon hall, vagyis amit elvárnak tőle. 

Egyébként Dóri elmondta, hogy Anya új pasija Németországban él  - ami megmagyarázza, hogy miért beszél annyit a németekről - , és hogy nála voltak nyaralni, ami magyarázatot adhat arra is, hogy hová is terveznek költözni, ami ugye pár héttel ezelőtt szóba került e blogon. Mondjuk nyaralhattak ők az Alföldön is (szerintem így volt), amire azt hitte a gyerek, hogy Németországban van, viszont ez is azt bizonyítja, hogy Dóri annyira össze van kavarodva, hogy azt se tudja mit beszél.

A tény az, hogy Dóri nagyon szeret velem lenni és folyton azt hangoztatja, bárcsak többet lehetnénk együtt. 

Viszont úgy néz ki, még nem zárhatom le a történetünket, mert Gyámhatóság és pszichológiai vizsgálat kerül a folytatásba. 

Megjegyzések