Negyedik születésnap

Szeptember 8-án Szolnokon tartottuk meg Dóri negyedik szülinapját. Pár dolgot el kellett intéznem, így egybekötöttem a jót a muszájjal.

Kivettem egy apartmant Szolnok egyik kieső főútján, ahol este tortát bontottunk, majd Dóri megkapta az ajándékát. Nem volt nagy rendezvény, de így is nagyon örült, hiszen olyan helyen lehetett Apával, ahol eddig még nem járt. 

Dóri szerintem más, mint a többi gyerek, de az is lehet, hogy csak elfogult vagyok vele. Sok-sok komoly dologról beszélgettünk az elmúlt egy évben, ami azt hiszem már érezteti a hatását. Nagyon jó a logikája és mindent ki tud következtetni; nyíltan és őszintén beszél az érzéseiről, a kötődéséről, a szeretetéről. Néha úgy érzem, mintha szerelmes lenne belém: úgy tud nézni és bújni, mint egy ábrándozó kamasz. Bele van írva a pillantásaiba, hogy fontos vagyok a számára. 

Talán minden gyermek ilyen, nem tudom, viszont az tény, hogy mi ketten jól kijövünk egymással. A szolnoki hétvége alatt is egyfolytában a kérdéseivel bombázott, mert mindenre tudni akarta a választ. Hogy melyek voltak ezek a kérdések, már nem tudom felidézni, hiszen annyi mindenről szó volt a két nap alatt, de a lényeg, hogy feltétlen irántam a bizalma. Bárcsak megfogalmazhatnám.

Eredetileg már a háromnapos hétvégéinket tölthetjük, csakhogy a munkám miatt nem tudok érte menni pénteken. Milyen a sors: kiharcolom a háromnapos hétvégét, erre csak két napra tudom őt elvinni. Mindegy, mert a lehetőség azért megvan. 

Nem akarok sokat fecsegni, ezért jöjjenek inkább a képek:


Torta 4 gyertyával

Őszinte leszek: a munkám miatt egyáltalán nem tudtam készülni a szülinapra. Aznap reggel vásároltam be, amikor leutaztunk Szolnokra, de persze arra gondosan ügyelve, hogy Dóri ne láthassa meg az ajándékát. A tortát és a gyertyákat viszont ketten választottuk ki.

Amikor megtudja, hogy mentőhelikoptert rejt a doboz

Dórikám szereti a Legót és a mentős dolgokat, ezért nem volt kicsi az öröme, amikor kiderült, hogy mentőhelikoptert kapott.

Játék közben a tévére is vetett néhány pillantást

A helikoptert egy óra alatt raktuk össze és már elég későre járt. Dóri mondta, hogy álmos, de addig nem akart lefeküdni aludni, amíg el nem készült.

Az éjszaka könnyen ment, mert úgy aludt, mint a bunda, bár egyszer olyat fordult álmában, hogy leesett az ágyról. Akkor megkért, hogy aludjak mellette, ezért átkászálódva hozzá, gyengéden átöleltem hátulról. 

Másnap reggel 9-től délután 1-ig a várost jártuk. Bejártuk a Tisza mindkét partját, elmentünk két misére, majd nyaltunk egy fagyit és ettünk egy gulyáslevest a strand előtti rendezvényen.

Egy régi Ford teherautó előtt

Dóri kapott a mentősöktől egy fecskendőt

A Tiszavirág hídon
Dóri ha meglát egy templomot, folyton kérlel, hogy menjünk be. Vasárnap lévén épp mise kezdődött a református templomban. 


A mise kezdete előtt negyed órával

Dóri kíváncsi volt a misére, így nagy érdeklődéssel figyelte az érkező embereket. Nem tudta mi lesz itt, ezért minden apró részlet érdekelte. Végül a mise egyharmadánál távoztunk, mert pipilnie kellett. Ezután a szemközti játszótéren bandáztunk fél órát.
A katolikus misének pont a kezdetére értünk oda

Dóri csodálkozott, hogy a két templom között milyen nagy különbségek vannak díszítés terén. Elmagyaráztam neki, hogy a két felekezet között mi a különbség, de gyanítom, hogy ebből még nem értett semmit.

Adtunk virágot Jézusnak


Locsoltuk a járókelőket


Dóri végigsétált a védőgáton


Lementünk a partra is

A Tisza partja mentén elsétáltunk a Repátrig, ahol kiállított repülők és helikopterek sorakoznak a füvön. Miután megnéztük őket elmentünk volna fagyizni, de zárva volt a fagyizó. Így tehát visszasétálva a főúton, visszamentünk a strand melletti rendezvényre. 

Az a ló nagyon cuki: ahogy rugózik rajta a gyerek, úgy gurul előre
(5 perc 1000 Ft! Vicc!)


Jégkásával

Aztán Dórikám egyszer csak farkas éhes lett. 

Ezt az egészet befalta, nem viccelek


Olyan édesen eszik

Dóri talált 300 forintot a földön, amitől örömében felrikkantott. Mondta, hogy vigyázzak rá, de a lelkemre kötötte, hogy nem költhetem el.

A szülinapi hétvégénk tulajdonképpen így telt. Sokfelé mászkáltunk, sok mindent láttunk. 

Dóri a gyertyafújás előtt nagy örömmel hallgatta, ahogy eléneklem neki a Boldog Születésnapot című versikét, majd amikor elfújta a gyertyákat, kérte, hogy énekeljem el megint. Annyira meghatódott tőle, hogy azt hittem elsírja magát. Azt hiszem ez fontosabb volt számára, mint maga az ajándék. Ragyogtak a szemei a boldogságtól, hogy az apukája ilyen szép estével készült a szülinapjára. Megjegyzések