Hazugság?

Van ez a NAV-os, családiadókedvezményes adótartozásunk, amit már egy éve próbálunk tisztázni egymás közt, de nem megy.

Egy korábbi bejegyzésemből ragadok ki pár bekezdést, hogy ne kelljen hivatkoznom rá újra és elolvasni mindent teljesen feleslegesen. A lényeg:

A június 17-i kapcsolattartás végén az exem rám förmedt, hogy az egy évvel ezelőtti hibás adóbevallásom miatt a NAV rajta akar behajtani 64.000 forintot. 

Ezen adótartozás a családi adókedvezménnyel kapcsolatos, amely az én saram ugyan, de abból már befizettem 30.000 forintot, vagyis a fennálló tartozás is nagyjából ennyi, nem pedig azon összeg, amit már egy éve hajtogat. Nem tudom a 64.000 forintot honnan vette, de egészen biztosan nem a NAV-tól, hiszen annak felét már rendeztem. 

Kapott tőlük egyáltalán levelet? Vagy csak kitalálta az egészet? Ha kapott, akkor miért nem hozta magával és mutatta meg nekem a levelet?

Mikor mondtam neki, hogy a 64.000 forintos tartozás felét már befizettem, ő egész egyszerűen meghazudtolt engem, vagyis azt mondta, hazug vagyok.

Így: - Hazug vagy! Folyton hazudsz!

Mindig ezt csinálja. Mindig. Már egy éve.
Bármi történt köztünk, azzal gyanúsított meg, hogy hazudok. És a legutóbbi bírósági beadványában is ezt ecseteli vég nélkül. Hazug vagyok.

Neki ezen esettel is könnyebb volt vádaskodnia és hazugnak titulálni, minthogy gondolkodjon és emberi párbeszédet kezdeményezzen velem. Persze érthető a reakciója, hiszen a szemében egy utolsó mocskos senkiházi vagyok, akivel nem fog szóba elegyedni, mert én vagyok az a fickó, aki felgyújtotta a kéményüket - ugyebár. Igazából leszarom mit gondol, de ezzel máris borítékolom, hogy a kapcsolatunk további elmérgesedésének ad táptalajt.

Miután közöltem, hogy a felét már befizettem a tartozásomnak, ő ingerülten kijelentette, hogy ha csütörtökig nem rendezem le a tartozást, akkor pénteken ne számítsak a gyerekre.

Így is lett, és hiába magyaráztam neki, hogy ez nem így működik, ugyanis a kapcsolattartás és az adóügyeink két külön dolog és nem függenek egymástól, őt nem igazán érdekelte. 

A lényeg, hogy őnála van a gyerek és vele tud egyedül bosszút állni rajtam. Ebben rejlik az ereje és semmi több. A gyereket használja fel arra, hogy belém taposson, és azt se fogja fel az eszetlen gyűlöletében, hogy nem nekem árt ezzel, hanem a gyerekünknek!

Így tehát a június 24-i kapcsolattartás az exem szemétkedése miatt elmaradt (lásd: Semmi), majd csak a következő aktuális időpontban, június 30-án találkoztunk ismét.

Ekkor elhoztam a befizetésemet igazoló dokumentumokat is, amelynek elolvasása után az exem ismét kijelentette, hogy hazug vagyok, holott szemlátomást hülyeséget beszélt, hiszen a saját szemével láthatta a befizetésről szóló bankos átutalás papírját. 

Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy direkt próbál meg felidegesíteni engem, vagy tényleg ennyire hülye. Azt hiszem mindkettő egyben, ráadásul képtelen beismerni, ha tévedett. Egy szellemi-erkölcsi nulla. 

És ezt csinálja egy éve. 

A szemében mindenben hazudok/hazudtam, csak épp abba nem gondol bele soha, hogy ennek mi lehet az értelme és logikája?

Egy példa: a fiam már régóta mondogatta nekem, hogy szeretné megismerné a húgát, de mikor az exemnek ezt megemlítettem, akkor ő rám förmedt, hogy egy 13 éves kisfiú (aki akkor valójában 16 éves volt) nem mond ilyet magától, tehát az egészet csak kitaláltam, hogy egy újabb ürügyet találjak a kislányommal való találkozásra (mintha nem lenne elég rá az az ürügy, hogy szeretem a kislányomat és hiányzik). A vádat rövid úton cáfoltam: egész egyszerűen felhívtam a fiam, aki az állításomat alátámasztandó igazolt engem.

KOPP

A felsorolást a végtelenségig sorolhatnám, de nem teszem, mert e bejegyzésben nem ezt akarom kivesézni. 

Tehát:

A kapcsolattartás után, még aznap este írtam egy SMS-t az exemnek, hogy odaadom neki a pénzt az adótartozására, csak mondja meg, hogy mikor és mennyit. Erre azt a választ kaptam, hogy fizessem be a hátralévő 30-at, hogy önrevíziót tudjon készíteni, majd megjegyezte, hogy szerinte a pénzt sosem adnám neki oda és szerinte ez egy újabb trükk a részemről.

Egy újabb trükk.
Miért is? Hiszen épp most írtam meg neki, hogy odaadom a pénzt! Mi ebben a trükk? Nem tudom mit láthat, amit én nem, de ebből is az tűnik ki a számomra, hogy valami nincs rendben vele. A pszichológus is megírta: "neurotikus oldal kissé emelkedett".

Válaszomban elmondtam, hogy a mai kapcsolattartáson már megbizonyosodott róla, hogy nem hazudtam, erre most ismét vádolni akar valamivel, amiből már elegem van. Közöltem, hogy hagyja végre a háta mögött a félelmeit és figyeljen oda rá, hogy mit mondok.

Erre azt felelte, hogy a NAV szerint 64.000 forint az adótartozása és ha valóban oda akarom adni, akkor utaljam át a pénzt neki. Majd hozzátette, hogy ne játszmázzak...

Mintha ehhez lenne kedvem, komolyan. Játszmázni...

Ezután megkértem, hogy mutassa meg a levelet, amit a NAV-tól kapott, de válaszra se méltatott. Hallgatott, mint a sír.

(hozzáteszem, hogy arra a kérdésemre se adott választ, hogy a gyereknek tetszik e a kiskocsi, amit vettem neki a kertbe)

Ezek után higgyek a 64.000 forintos tartozásában? Nincs okom, hiszen nem bizonyította az igazát, miszerint fizetnie kell. Talán hazudik?

Arra sem képes, hogy az erről szóló dokumentumokat megmutassa, de persze én vagyok a gyerekes. Phhh...

Nem tudom mi ebben a bonyolult, mindenesetre sorozatosan bukik bele a hülyeségeibe.

Mindenesetre a 30.000 forintot 4-én befizettem, úgyhogy csinálhatja a revízióját...

Megjegyzések