Rémálom

Mint ahogy azt korábban már írtam, a legutóbbi kapcsolattartásunkat kedden tartottuk meg. Ekkor Dórinak becsomagoltam néhány palacsintát, hogy otthon is ehessen belőle, s mikor az anyjától másnap megkérdeztem, hogy megette e a palacsintát, valami egészen különös dolgot válaszolt...

A kérdést SMS-ben tettem fel neki, amire telefonhívással válaszolt. Megkérdezte tőlem, hogy hányan voltunk nálam és mivel játszottunk, mert a gyerek mindenfélét mesélget neki, amit nem ért. Mondtam neki, hogy én voltam és a gyerek, és egész végig a homokozóban játszottunk. Megkérdeztem tőle, hogy miért érdekli ennyire, mire azt felelte, hogy...

...a gyerek szerint tele volt a ház emberekkel, akiktől nagyon félt, és egy nő meghúzta a fülét, ami fájt neki, valamint elmesélte, hogy olyan filmeket kellett néznie, amiben az emberek késekkel szurkálják egymást.

Jó, mi?

Anya aggódó hangon kérdezett, és a hangjából ítélve, szinte el is hitte a gyerektől hallottakat. Megmondjam őszintén: nem tudom miért mesélt ilyen abszurd dolgot a gyerek, viszont elmondtam, hogy szerintem egy szimpla rémálomról lehet szó, amit Dóri valóságként él át. De az is lehet, hogy csak az anyja értette őt félre, minek során azt hitte, hogy mindez nálam történt.

Fura volt mindez, viszont rájöttem, hogy mégha a gyerek mindig igazat is mond, benne lehet a pakliban egy ilyen szintű tévedés. 

Mi van akkor, ha azt találja mondani egyszer, hogy Apa fogdosta a pisilőjét? Ezt hogyan magyaráznám ki?

Mert ugye az magától értetődő, hogy nem szoktam tömegrendezvényt tartani, és nem néznék a gyerekkel szúrkálós filmeket. Egy "pisilőfogdosós" rémálommal szemben viszont már nem tudnék birokra kelni, mert köztudott, hogy az apákat elég sűrűn megvádolják ezzel, ami ellen nincs védekezés, mellesleg az exem is hasonlókat hintett el az egyik bírósági beadványában, ami elegendő alapot nyújthatna a nyomi feltételezéshez. 

Rémálmok engem is gyötörtek gyerekkoromban, de az sosem történt meg, hogy egy álmot a valóságba ültessek át. Tényleg létezik ilyen?

Az exemnek azt tanácsoltam telefonon, hogy olvassa el a blogomban, miket szoktunk csinálni Dórival, mire azt felelte, hogy nem érdekli, nem szokta olvasni. Erre elmondtam, hogy kéne, mert abból mindent megtudhatna a kapcsolattartásainkról, mellesleg pedig a három óránkat nem arra szúrom el, hogy idióta filmeket nézzek a gyerekkel, hanem arra, hogy megpróbáljak a kedvében járni. Az pedig nem szól másról, mint a pancsolásról és a homokozóról.

Lehet érdemes volna felvenni diktafonnal az összes találkozónkat?
Megjegyzések