Fufru

A minap Anya felhívott telefonon, hogy megosszon egy jó hírt! Elmondta, hogy a jövőhét folyamán nyílt nap lesz az oviban, ahol szeretettel várják a szülőket egy közös játékra a gyerekeikkel. Mivel ő dolgozik, ezért nem tud elmenni, de én nyugodtan menjek el...

Jó hír, ugye? :)

Épp ezért másnap be is mentem az oviba, hogy jelentkezzek valamelyik napra (ugyanis a tömegnyomor elkerülése végett szétosztják a szülőket a hét valamely napjára - én a keddet választottam). És ha már ott járok, miért ne ölelhessem meg a kislányomat?

Mivel vittem egy Túró Rudit Dórinak, ezért megkértem az óvónénit, hogy hozza ki egy kicsit, amíg megeszi. Úgy is lett, Dóri örömittasan rohant bele a karjaimba.

Amíg Dóri a Rudit majszolgatta, elmondta, hogy az anyja fodrászhoz fogja vinni, ahol rövidebbre vágják a haját. Ezt már Anyától is hallottam ezelőtt pár nappal: ő azt mondta, hogy Dórit zavarja, hogy a haja a szemébe lóg, ezért elől csinálnak neki egy fufrut, míg máshol meghagyják olyan hosszúra, amilyen most. Nos, nekem nem tetszik, hogy folyton levágják a gyerek fürtjeit, ezért elmondtam Dórinak, hogy a kislányok úgy szépek, ha hosszú a hajuk, meg különben is, a lányoknak hosszú, a fiúknak rövid, és szerintem hagynia kellene megnőnie, hagy legyen szép a haja. Hozzátettem még, hogy most lehet belelóg a szemébe, de ha majd megnő, akkor már a füle mögé is tudja tenni, vagy akár copfba is kötheti. Dóri erre nem igazán mondott semmit, hanem szemlátomást emésztette az apjától hallottakat.

Ezután készítettem róla egy fényképet:

Annyira édes :)

Cserébe ő is készített egyet rólam:

Még gyakorolni kell...

Dóri nem igazán akart visszamenni a terembe, ezért folyton kitalált valamit, hogy mit kéne csinálnunk. Először szaladgálni akart, majd megnézni a többi gyereket a termekben, végül ki akart menni velem az udvarra. Mivel nem lehetett, ezért megkért rá, hogy tegyem őt fel a cipős szekrény tetejére (emlékszünk rá, hogy a családsegítős korszakunkban is előszeretettel ült fel a bő két méter magas szekrényre is).

Erről is készült egy kép:

Szinte virul a boldogságtól

Amikor az ölembe vettem őt, megkért rá, hogy most készítsek kettőnkről is egy képet:


Teljes volt az öröm.

Tulajdonképpen ennyi történt aznap. Amikor visszavittem őt a terembe, majdnem elsírta magát. Úgy engedett csak el, hogy azt mondtam neki a Postára kell mennem, mert hoztak neki egy ajándékot, amit ha nem veszek át, akkor a Posta visszaküldi azt a boltba. Dóri erre rögtön elkapta tőlem a kezét, mintha egy forró edényt hajított volna el magától. Végül sikerült nyugodt búcsút vennünk...

Két nappal később történt, hogy reggel egy felvételi elbeszélgetésre kellett mennem, amikor is vezetés közben megláttam Anyát a babakocsit tolni. Épp az óvodába igyekeztek. Több se kellett, nyomtam egy féket, mintha mágnes húzott volna Dóri közelébe. Amikor sikerült leparkolnom, bekísértem őket az oviba. Anya nem volt elragadtatva tőlem, viszont Dóri nagyon örült - mint mindig. 

Amikor Anya épp a gyereket öltöztette, Dóri megszólalt, szinte suttogva:

- Apa, mondd meg Anyának, hogy ne vágja le a hajamat...

Tehát Dóri megértette, amit mondtam neki a hajáról.
Anya válaszolt neki:

- Nem vágjuk le a hajad, csak elől, hogy ne lógjon a szemedbe - valami ilyesmit.

Én pedig: 

- Majd megbeszéljük még. De az a te hajad, és ha nem akarod levágatni, akkor nem kell levágni.

Igazából nem is tudtam mit mondjak hirtelen. Az anyjának már mondtam, hogy ne vágassa le, de ő erősködött, hogy a gyereket zavarja, ha a szemébe lóg a haja, na meg a hajcsatokat is elhagyja folyton, amit mindig pótolnia kell. 

Azóta eltelt egy nap.

Ma én megyek a gyerekért az oviba, hogy a múlthétvégén elmaradt kapcsolattartást pótoljuk. Szombaton ugyanis dolgozom, vasárnap pedig vidékre kell mennem, így ha ez a hétvége is elmarad, akkor már két kapcsolattartást kellene behoznunk, amit ki tudja mikor tudunk összehozni.

Egyébként tegnap egy bölcsődében voltam felvételi elbeszélgetésen, ahová kertészt keresnek, illetve udvaros-karbantartót. Másodállásról van szó, napi négy órás elfoglaltságról. Mivel a jelenlegi munkahelyemen heti egyetlen napot dolgozok, így rengeteg szabadidőm van, amit simán másodállásra tudok használni. És mivel csak négyórás műszakot hirdettek meg, ezért jut még időm az itthoni feladataimra is. 

Az intézmény vezetője körbevezetett és megmutatta mi lenne a munkám: egy nagyobb homokozó építése, valamint a fű és a bokrok nyírása/karbantartása, szegélyezés, a fajátékok felújítása, tisztán tartása. Meg ilyesmik...

Remélem megkapom az állást.

Nah, de készülődnöm kell. Hamarosan megyek Dóriért :) 


Megjegyzések