Csak otthon

Két héttel ezelőtt, június első napján.

Az első júniusi kapcsolattartást otthon tartottuk meg, ugyanis legutóbb az volt Dóri kívánsága (lásd: Gyereknap), hogy ne menjünk sehová, hanem legyünk inkább nálam. Eredetileg hétvégén találkoztunk volna, de mivel az ovi zárva volt, Anya pedig dolgozott, ezért pénteken mentem Dóriért, és nem 9-re, hanem reggel 7-re. Mivel nem volt otthon semmi kaja, ezért a kapcsolattartást bevásárlással kezdtük, egyúttal pedig Anyát is elvittük a munkahelyére. 

Az áruházban Dóri első dolga volt, hogy besurranjon a játékosztályra, ahol lekapott a polcról egy motort, majd pillanatokon belül eltűnt a szemem elől:

Amikor a közelébe értem, ő sarkon fordult, majd gyorsan eltűnt a másik sorban

A kergetőzés 15 percen át tartott, és Dórit végül azon a soron értem utol, ahol az anyja is dolgozik. Képtelen voltam őt megfogni, és hiába hívtam, magasról tojt rám. Kezd nőni...

Végül a bevásárlásra is jutott alkalom:



A zöldségesnél ráragasztottam a kezére egy címkét, majd azt mondtam neki, hogy most kirakom a polcra és eladom. Dóri ezt halálosan komolyan vette, mert azt hitte, hogy mindez csak egy címkén múlik. 

- Apaaa, ne adjál el kérlek!

A kérlelésére persze alaposan meghatódtam, úgyhogy végül nem adtam el, a címkét pedig átragasztottuk egy tejes dobozra. Dóri megkönnyebbülve lélegezhetett fel.

Az áruházban vettem neki egy szerszámos ládát, amelyben volt egy kisebb láda is. Mondtam Dórinak, hogy ez az ő ládája, amelybe majd a cuccait tesszük, ha nyaralni megyünk. Megkérdezte, hogy milyen cuccok, mire elmondtam, hogy a nagyobbikba a törlőkendő, pelenka, fogkefe, fogkrém, sampon, sebtapasz meg hasonlók, a kisebbik ládába pedig a kacatjai, mint a zseblámpa, cumi és ilyenek kerülnek bele. Nagyon tetszett neki, hogy saját ládikái vannak, és a hazafelé vezető úton egész végig erről motyogott.

Amikor kipakoltunk otthon, még elmentünk a település határába meglesni egy lila színű mezőt, hogy készítsek pár fényképet. Véletlenül Dóri is lila színű pólóban volt.




A lila mező után az egész napot otthon töltöttük. Homokoztunk, pancsoltunk, videókat néztünk, fényképeket mutogattam neki, majd miután ettünk némi finomat...


...Dóri most először aludt el nálam:



Persze ezután időre haza kellett őt vinnem.

Megjegyzések